Krůtí prsa v žampiónové omáčce

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
4 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
50 ml
Sherry brandy
100 ml
Smetana na šlehání
0,5 kávová lžička
Sůl mořská
200 ml
Vývar drůbeží
200 g
Žampiony čerstvé
600 g
Krůtí prsa
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Petržel - nať
1 ks
Brokolice
0,5 kávová lžička
Sůl
1,5 l
Voda pitná

Postup

1

Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno.

2

V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme.

3

Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať.

4

Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat.

5

Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice.

Nutriční hodnoty

Kalorie 516 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 19 g
Tuky 25 g
Uhlovodany 18 g
Cholesterol 97,5 mg
Draslík 1 g
Sodík 648,8 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 10,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 119,7 mg
Vitamín E 1,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz