Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
4 plátek
Chléb samožitný
1 ks
Cibule lahůdková
1 ks
Kapie
1 kávová lžička
Máslo čerstvé
2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
3 špetka
Pepř bílý
4 ks
Ředkvička
3 špetka
Sůl
100 g
Sýr Čedar
200 g
Vepřová kýta

Postup

1

Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku.

2

V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.

3

Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty

Kalorie 284 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 4 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 63,1 mg
Draslík 255,6 mg
Sodík 367,2 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 255,9 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,4 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz