Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 4 plátek
- Chléb samožitný
- 1 ks
- Cibule lahůdková
- 1 ks
- Kapie
- 1 kávová lžička
- Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 3 špetka
- Pepř bílý
- 4 ks
- Ředkvička
- 3 špetka
- Sůl
- 100 g
- Sýr Čedar
- 200 g
- Vepřová kýta
Postup
1 | Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku. |
2 | V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. |
3 | Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 284 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 63,1 mg |
Draslík | 255,6 mg |
Sodík | 367,2 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 255,9 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,4 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,8 mg |
Komentáře a hodnocení