Kuře na bílém víně
- Celkový čas:
- 36 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 26 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1200 g
- Kuře
- 100 g
- Kuřecí šunka vařená
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Oregano sušené
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 50 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 dílů. |
2 | Do 3,5l nádoby vlijeme olej, přidáme na kostky nakrájenou vařenou šunku a v mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 4 minuty. |
3 | Potom přidáme porce kuřete, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Promícháme a vaříme při plném výkonu 7 minut. |
4 | Výkon snížíme na polovinu a vaříme ještě 15 minut, aby maso bylo měkké. V polovině vaření zamícháme. |
5 | Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 686 kcal |
Bílkoviny | 56 g |
Sacharidy | 1 g |
Tuky | 48 g |
Uhlovodany | 766,8 mg |
Cholesterol | 225,0 mg |
Draslík | 584,1 mg |
Sodík | 404,6 mg |
Vláknina | 504,5 mg |
Vitamín A | 428,5 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,8 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,9 mg |
Komentáře a hodnocení