Pivní kuřecí křidýlka
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 50 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 špetka
- Chilli koření mleté
- 120 ml
- Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce
- Hořčice
- 1 kg
- Kuřecí křídla
- 120 g
- Máslo arašídové
- 250 ml
- Melasa
- 600 ml
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 špetka
- Sůl
- 1 polévková lžíce
- Worcester (worcesterská omáčka)
Postup
1 | Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče. |
2 | V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat. |
3 | Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min. |
4 | Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 977 kcal |
Bílkoviny | 53 g |
Sacharidy | 63 g |
Tuky | 56 g |
Uhlovodany | 57 g |
Cholesterol | 192,5 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 423,3 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,8 mg |
Vitamín E | 2,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 36,1 mg |
Komentáře a hodnocení