Pivní kuřecí křidýlka

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
50 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 špetka
Chilli koření mleté
120 ml
Citronová šťáva
1 polévková lžíce
Hořčice
1 kg
Kuřecí křídla
120 g
Máslo arašídové
250 ml
Melasa
600 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka
Sůl
1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka)

Postup

1

Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče.

2

V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat.

3

Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min.

4

Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 977 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 63 g
Tuky 56 g
Uhlovodany 57 g
Cholesterol 192,5 mg
Draslík 2 g
Sodík 423,3 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 15,8 mg
Vitamín E 2,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 36,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz