Kuře zadělávané II

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
1 ks
Hřebíček
37,5 g
Karotka
1200 g
Kuře
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Mouka polohrubá
1 špetka
Muškátový oříšek
125 ml
Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička
Sůl
1 špetka
Tymián čerstvý
1 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 l
Voda pitná
52 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.

2

Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.

3

Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 795 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 4 g
Tuky 59 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 342,1 mg
Draslík 649,8 mg
Sodík 424,9 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,9 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 45,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz