Kuře zadělávané II
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 1 ks
- Hřebíček
- 37,5 g
- Karotka
- 1200 g
- Kuře
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Mouka polohrubá
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 125 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 špetka
- Tymián čerstvý
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 l
- Voda pitná
- 52 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka. |
2 | Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut. |
3 | Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 795 kcal |
Bílkoviny | 59 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 59 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 342,1 mg |
Draslík | 649,8 mg |
Sodík | 424,9 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,9 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 45,3 mg |
Komentáře a hodnocení