Dušený celer po francouzsku

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Celer bulvový
0,5 ks
Citrony
20 g
Máslo čerstvé
10 g
Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička
Sůl
30 g
Sýr Eidam cihla 40%
6 polévková lžíce
Zakysaná smetana

Postup

1

Očištěný, na kostičky nakrájený celer osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

2

Nasucho opraženou mouku rozmícháme v kyselé smetaně, přilijeme k celeru a dusíme do změknutí. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

3

Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 198 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 10 g
Tuky 16 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 32,6 mg
Draslík 323,8 mg
Sodík 290,1 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 22,5 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz