Dušený celer po francouzsku
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 g
- Celer bulvový
- 0,5 ks
- Citrony
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 10 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 30 g
- Sýr Eidam cihla 40%
- 6 polévková lžíce
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Očištěný, na kostičky nakrájený celer osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. |
2 | Nasucho opraženou mouku rozmícháme v kyselé smetaně, přilijeme k celeru a dusíme do změknutí. Podle chuti přidáme citronovou šťávu. |
3 | Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 198 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 16 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 32,6 mg |
Draslík | 323,8 mg |
Sodík | 290,1 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,5 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,6 mg |
Komentáře a hodnocení