Nejjednodušší cukroví na poslední chvíli

Nestihla jste napéct nebo potřebujete ještě nějaké druhy cukroví? Přinášíme vám recepty na cukroví na poslední chvíli. 

Ořechové válečky

Suroviny na cca 10 kusů:

  • 150 g mletých ořechů

  • 110 g moučkového cukru

  • 2 PL kokosu

  • 2 PL rumu

  • dle potřeby máslo

  • 2 PL kakaa

  • 500 g bílého marcipánu

Na obalení čokoládovou polevu a 150 g nahrubo namletých či nadrcených ořechů.

Příprava:

Nejprve si připravte tmavou hmotu smícháním másla, ořechů, kokosu, cukru, kakaa a rumu. Těsto pečlivě zpracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.

Marcipán vytvarujte do dlouhého bílého válečku, rovněž jej zabalte a dejte do lednice. Na vál si natáhněte potravinářskou fólii a rozválejte na ní tmavou hmotu do tvaru obdélníku. Na ni položte váleček z marcipánu a s pomocí fólie kolem něj narolujte tmavou hmotu. Vše nechte ztuhnout v lednici a poté nakrájejte na menší válečky. Ty ozdobte čokoládovou polevou a drcenými ořechy.

Datlovo-ořechové kuličky

Suroviny:

  • 250 g datlí

  • 100 g vlašských ořechů

  • 50 g kešů ořechů

  • 3 ČL kakaa

  • 30 g kokosových vloček

  • 30 g sezamu

  • 0,5 lžičky soli

Postup:

Ořechy jemně rozdrťte pomocí mixéru. Výslednou ořechovou mouku dejte do mísy, poté přidejte kakao a špetku soli. Dobře promíchejte, dokud směs nezíská jednotnou barvu.

Datle nakrájíme na kousky. Namočte je asi na 5 minut do horké vody – to usnadní jejich mixování. Měkké datle lze po namáčení nalámat i vidličkou. Přidejte datle do směsi ořechů a kakaa. Poté vše ručně hněteme, dokud nevznikne něco jako těsto. Z těsta tvoříme kuličky velké asi 2,5 cm. Na prkénko nasypeme kokosové vločky a polovinu kuliček namáčíme ve vločkách. Druhou polovinu kuliček namáčíme v sezamových semínkách. Dejte je alespoň na hodinu do mrazáku a poté přímo podávejte.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.