Chobotnice na červeném víně
140 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůCibulka jarní
- 80mililitrůOcet vinný červený
- 200mililitrůVíno červené
- 40gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 5gramůOregano sušené
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky kuchyňsky připravíme, vložíme do velkého hrnce a ve vlastní šťávě prudce 15-20 minut vaříme. Přidáme olej a cibulky, promícháme, přidáme ocet, víno, oloupané a nadrobno nakrájené rajče, bobkový list, oregano,sůl, 250 ml vody a 1/2 lžičky drceného černého pepře, uvedeme do varu. Poté příkon tepla zmírníme a pomalu vaříme 1,5-2 hodiny. Není-li maso dost měkké, necháme ještě lehce potopené krátce vařit. Tekutina by se měla zredukovat tak, aby byly chobotničky zakryté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.