Fazolové chilli con carne
145 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
 - 500gramůFazole červené
 - 3kusyCibule
 - 1,5lžičkyKmín drcený
 - 1lžičkaChilli koření mleté
 - 80mililitrůOlej olivový
 - 2kusyBobkový list
 - 1lžičkaPetržel - nať
 - 2lžičkySůl
 - 10kusůHřebíček
 - 250mililitrůHovězí vývar základní
 - 2lžičkyOregano sušené
 - 1,25kilogramyHovězí maso mleté
 - 2,5litryVoda pitná
 - 400gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
30 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
17 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tři stroužky česneku prolisujeme, do jedné cibule napícháme hřebíčky, zbylé dvě nakrájíme najemno.
 - 2Fazole namočíme přes noc do vody, ráno je scedíme a povaříme deset minut v 1500 ml čisté vody spolu s půl lžičkou kmínu, jedním prolisovaným česnekem, petrželí, cibulí s hřebíčkem, bobkovým listem a solí. Vaříme je asi hodinu a půl na mírném ohni. Vyjmeme cibuli, bobková list, petržel a fazole scedíme.
 - 3Na pánvi na třech čtvrtinách oleje smažíme doměkka nasekané cibule, přidáme zbylý česnek na minutu a směs pak vyjmeme.
 - 4Na pánvi na se zbytkem oleje opékáme maso dozlatova, přidáme cibuli s česnekem, oregano, zbytek kmínu, protlak, vývar, sůl, chilli a pod pokličkou vše vaříme asi třicet minut. Přidáme fazole a dusíme je dalších třicet minut.
 - 5Okamžitě podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Fazolové chilli con carne
Chilli con carne jsem vařila úplně poprvé a mohu říci, že určitě ne naposledy. Tento recept nám velice chutnal, vypadal složitě, ale byl nakonec vcelku jednoduchý. Podávala jsem s rýží.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Fazolové chilli con carne
Vypadá nádherně, musím zkusit 🙂