Krůtí koláč s fenyklem
70 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
 - 125gramůMáslo čerstvé
 - 125gramůTvaroh konzumní
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaOregano sušené
 - 500gramůKrůtí prsa
 - 2stroužkyČesnek
 - 1špetkaPaprika mletá pálivá
 - 500gramůFenykl sladký - hlíza
 - 2kusyVejce slepičí
 - 0,5decilitrVíno bílé
 - 200gramůZakysaná smetana
 - 100gramůSýr Parmezán
 - 150gramůOlivy černé
 - 3lžíceOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
65 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme k ní na kostičky nakrájené změklé máslo a tvaroh, podle chuti sůl, oregano a tymián. Suroviny uhněteme do vláčného těsta a uložíme do chladna na 30 minut.
 - 2Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a 2 cm široké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 3V pánvi rozehřejeme část oleje a maso na něm krátce prudce osmažíme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a krátce ještě smažíme. Pak pánev sundáme z ohně.
 - 4Z omytého fenyklu odřízneme nať a nakrájíme ho na malé nudličky. Ty osmažíme v druhé pánvi na zbylém oleji, opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno a dusíme na mírném ohni přikryté asi 5 minut doměkka.
 - 5Usmažené měkké maso smícháme s dušeným fenyklem a olivami.
 - 6Vejce rozšleháme v misce se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme.
 - 7Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na velkou placku, vložíme ji do vymazané formy na koláč a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme směs z masa, fenyklu a oliv, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
 - 8Koláč před podávání posypeme jemně nasekanou natí z fenyklu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.