Rajčatový vývar s nočky
90 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 800gramůRajčata
- 1kusEstragon
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceSýr Parmezán
- 100gramůTvaroh jemný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 2lžícePšeničná krupice
- 2gramyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
- 2Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.
- 3Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.
- 4Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
- 5Při podáváním přidáme do polévky nočky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.