Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini
50 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
 - 400gramůTěstoviny Tortellini sýrové
 - 5gramůSůl
 - 1kusPaprika zelená
 - 1kusPaprika červená
 - 2lžíceOlej olivový
 - 250mililitrůVíno červené
 - 100mililitrůVíno portské
 - 2kusyBobkový list
 - 400gramůRajčata
 - 5gramůPaprika mletá sladká
 - 100gramůSmetana 12% (konzumní)
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 250gramůMozzarella
 - 10gramůOregano čerstvé
 - 100gramůSalám Mortadela
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.