Restovaný losos s kuskusem a kozím sýrem
25 min.
Ingredience
- Kuskus
- 100gramůKuskus
 - 175mililitrůBujón bylinkový
 - 4lžíceHrášek mražený
 - 40gramůSýr kozí
 - 4lžíceMandle
 - 0,5lžíceOlej olivový
 
 - Restovaný losos
- 200gramůLosos - filety
 - 4špetkyPepř citronový
 - 2lžíceOlej sezamový
 - 0,5lžičkaSůl mořská
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle pokrájíme a v pánvičce je opražíme dorůžova nasucho.
 - 2Omyjeme a osušíme filety lososa. Ve vhodné pánvi rozpálíme olej, lososa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme podle síly filetu 3-4 minuty z každé strany. Lososa poté osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a uchováme na teplém místě.
 - 3Připravíme si kuskus: do hrnce přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme tak, až se zrníčka obalí olejem. Poté kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml), přidáme zelený mražený hrášek, promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj opražené mandle a sýr.
 - 4Na talíře dáme porce kuskusu, k němu položíme orestované filety lososa a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.