Rybí mix

95 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z okouna, cejna a úhoře (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, vše dáme do mísy, osolíme, opepříme citronovým pepřem a zalijeme 1 dl bílého vína. Maso necháme marinovat 30 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Červenou papriku a chilli papričku omyjeme, papriky rozkrájíme, zbavíme zrníček, omyjeme pod tekoucí vodou a papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Oloupaný česnek prolisujeme.
  • 3
    V hrnci na rozehřátém másle zpěníme cibuli, přidáme k ní marinované kousky ryb, česnek, mletou sladkou papriku, vše promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme 1 litr rybího bujonu a vaříme při mírné teplotě 6 minut.
  • 4
    Polévku dochutíme solí, černým pepřem, zamícháme sladkou smetanu a podáváme.
  • 5
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 6
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 7
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 8
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 9
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.