Země původu

Země původu umožní v základní nabídce vybírat recepty a jídlaEvropy, Asie, Afriky, Ameriky, Austrálie nebo Oceánie. Každá tato část světa je pak dále rozdělena do oblastí a na jednotlivé státy, Česká republika a některé další země ještě podrobněji. Bez problémů tedy najdete třeba recepty z Moravského Slovácka…

Pistáciové mousse dortíky

Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, ale nemuseli míchat hodinu, doporučuji použít potravinářskou fólii. Stačí ustřihnout trochu větší čtverec než je váš hrnec a fólii přitisknout přímo na povrch ještě teplého pudingu. Takto ho pak necháme úplně vychladnout. Mezitím si připravíme kakaový korpus. V míse vyšleháme vejce s cukrem do velmi husté pěny (trvá to asi 5 minut). V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto směs po částech vsypeme do vaječné pěny a nakonec přidáme olej. Potřebujeme jen velmi tenkou vrstvu, takže použijeme normální velký plech, na který těsto naneseme opravdu jen do pár milimetrů tlusté vrstvy. Pečeme na 180°C asi 10-12min. Na dokončení moussu dáme do misky vychladlý puding a pistáciovou pastu a šleháme, než bude puding hladký a nadýchaný. Lžíci želatiny rozmícháme v misce s dvěma lžícemi studené vody a necháme 10minut nabobtnat. Mezitím si vyšleháme smetanu na hustou šlehačku. Tu nyní postupně jemně zamícháme do pudingu. Želatinu rozpustíme na mírném ohni. Nevařit! Do hrnce přidáme dvě lžíce pistáciové směsi a pořádně zamícháme. Tuto směs pak nalijeme do zbytku pistáciové směsi a pořádně promícháme. Formičky naplníme pěnou téměř po okraj, posypeme par pistaciemi a přiklopíme kakaovým kolečkem. Takto hotové je vložíme alespoň na 6 hodin nebo přes noc do mrazáku. Na čokoládový ganache smícháme čokoládu a smetanu a necháme chvíli vychladit.Dortíky vyndáme z mrazáku a vyklopíme. Dortíky dozdobíme podle libosti ganachem a nasekanými pistáciemi.
Zobrazit recept

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.