Žemlový nákyp se slaninou

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Máslo čerstvé
0,5 l
Mléko polotučné
1 špetka
Muškátový květ
1 špetka
Muškátový oříšek
1 kávová lžička
Petržel - nať
150 g
Slanina vepřová
0,5 kávová lžička
Sůl
4 ks
Vejce slepičí
8 ks
Žemle tuková

Postup

1

Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme.

2

Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout.

3

Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse.

4

Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině.

Nutriční hodnoty

Kalorie 806 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 67 g
Tuky 49 g
Uhlovodany 826,2 mg
Cholesterol 313,3 mg
Draslík 160,4 mg
Sodík 490,7 mg
Vláknina 103,5 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,0 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 30,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz