Ústřice smažené

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Citrony
200 ml
Olej stolní
1 ks
Petržel - nať
4 plátek
Suchar dietní
1 špetka
Sůl
200 g
Sýr Parmezán
24 ks
Ústřice
1 ks
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu.

2

Připravené ústřice smažíme v horkém oleji dozlatova.

3

Podáváme na ubrousku, s osmaženou petrželkou a s citronem nakrájeným na plátky nebo na dílky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 163 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 35 g
Tuky 79 g
Uhlovodany 35 g
Cholesterol 454,6 mg
Draslík 1 g
Sodík 2 g
Vláknina 2 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,1 mg
Vitamín C 67,7 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 31,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz