Ústřice smažené
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Citrony
- 200 ml
- Olej stolní
- 1 ks
- Petržel - nať
- 4 plátek
- Suchar dietní
- 1 špetka
- Sůl
- 200 g
- Sýr Parmezán
- 24 ks
- Ústřice
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu. |
2 | Připravené ústřice smažíme v horkém oleji dozlatova. |
3 | Podáváme na ubrousku, s osmaženou petrželkou a s citronem nakrájeným na plátky nebo na dílky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 163 kcal |
Bílkoviny | 76 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 79 g |
Uhlovodany | 35 g |
Cholesterol | 454,6 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,1 mg |
Vitamín C | 67,7 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 31,5 mg |
Komentáře a hodnocení