Pečená kapusta
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 150 g
- Houby čerstvé
- 600 g
- Kapusta hlávková
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 400 g
- Rajčata
- 80 g
- Slanina vepřová
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 150 g
- Uzené maso vařené
- 1 dl
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat. |
2 | Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina. |
3 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 424 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 33 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 14,9 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 363,1 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 192,7 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,8 mg |
Komentáře a hodnocení