Pečená kapusta

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
150 g
Houby čerstvé
600 g
Kapusta hlávková
1 špetka
Pepř černý mletý
400 g
Rajčata
80 g
Slanina vepřová
0,5 kávová lžička
Sůl
150 g
Uzené maso vařené
1 dl
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.

2

Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.

3

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 424 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 21 g
Tuky 33 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 14,9 mg
Draslík 1 g
Sodík 363,1 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 192,7 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz