Zeleninová polévka se strouháním

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
33 g
Cibule
2 l
Hovězí vývar základní
33 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
33 g
Květák
33 g
Máslo čerstvé
80 g
Mouka pšeničná hrubá
0,1 g
Muškátový oříšek
13 g
Paprika mletá sladká
13 g
Petržel - nať
13 g
Sůl
33,2 g
Tuk
27 g
Vejce slepičí
200 g
Zelenina kořenová

Postup

1

Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák.

2

Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem.

3

Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká.

4

Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme.

5

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání.

6

Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout.

7

Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 124 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 10 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 18,5 mg
Draslík 190,8 mg
Sodík 1 g
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,3 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz