Andělská bábovka

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
144 g
Cukr krupice
150 g
Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička
Solamyl
1 špetka
Sůl
0,5 kávová lžička
Tresť mandlová
6 ks
Vejce slepičí
125 ml
Voda pitná

Postup

1

Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme.

2

V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme.

4

Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 131 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 21 g
Tuky 3 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 122,7 mg
Draslík 52,4 mg
Sodík 60,6 mg
Vláknina 925,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz