Andělská bábovka
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 144 g
- Cukr krupice
- 150 g
- Mouka polohrubá
- 0,5 kávová lžička
- Solamyl
- 1 špetka
- Sůl
- 0,5 kávová lžička
- Tresť mandlová
- 6 ks
- Vejce slepičí
- 125 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme. |
2 | V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. |
3 | Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme. |
4 | Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 131 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 122,7 mg |
Draslík | 52,4 mg |
Sodík | 60,6 mg |
Vláknina | 925,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,6 mg |
Komentáře a hodnocení