Křepelky s hrozny a estragonem

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
8 ks
Estragon
150 g
Hroznové víno
8 ks
Křepelka
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 kávová lžička
Sůl
170 ml
Víno bílé
410 ml
Vývar drůbeží

Postup

1

Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.

2

V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.

3

Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.

4

Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 632 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 16 g
Tuky 18 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 211,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 679,2 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 2,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 32,7 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 19,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz