Křepelky s hrozny a estragonem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 8 ks
- Estragon
- 150 g
- Hroznové víno
- 8 ks
- Křepelka
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 170 ml
- Víno bílé
- 410 ml
- Vývar drůbeží
Postup
1 | Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu. |
2 | V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut. |
3 | Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně. |
4 | Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 632 kcal |
Bílkoviny | 70 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 211,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 679,2 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 2,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 32,7 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 19,2 mg |
Komentáře a hodnocení