Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
700 g
Brambory vařené
2000 g
Jablka
300 g
Máslo čerstvé
700 g
Mouka pšeničná hrubá
10 g
Skořice mletá
20 g
Sůl
700 g
Tvaroh jemný
80 g
Vejce slepičí

Postup

1

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.

3

Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.

4

Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.

5

Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.

Nutriční hodnoty

Kalorie 725 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 98 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 43 g
Cholesterol 69,8 mg
Draslík 458,8 mg
Sodík 957,2 mg
Vláknina 15 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 14,4 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 34,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz