Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 700 g
- Brambory vařené
- 2000 g
- Jablka
- 300 g
- Máslo čerstvé
- 700 g
- Mouka pšeničná hrubá
- 10 g
- Skořice mletá
- 20 g
- Sůl
- 700 g
- Tvaroh jemný
- 80 g
- Vejce slepičí
Postup
1 | Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto. |
2 | Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky. |
4 | Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme. |
5 | Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 725 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 98 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 43 g |
Cholesterol | 69,8 mg |
Draslík | 458,8 mg |
Sodík | 957,2 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,4 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 34,4 mg |
Komentáře a hodnocení