Pečené červené papriky
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 ks
- Paprika červená
Postup
1 | Papriky rozkrájíme na plošší díly, zbavíme semínek a bílé dužiny. |
2 | Naskládáme vedle sebe na plech a pečeme v troubě při režimu gril, dokud slupka nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. |
3 | Hotové papriky přendáme do igelitového sáčku nebo do misky kterou zakryjeme fólii a necháme 10 minut chladnout. |
4 | Vychladlé oloupeme a nakrájíme na proužky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 22 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 0 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 147,7 mg |
Sodík | 2,8 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 89,4 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,3 mg |
Komentáře a hodnocení