Tacos s trhaným hovězím
- Celkový čas:
- 120 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 90 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 450 g
- Hovězí roštěnka vys. peč.
- 1 kávová lžička
- Kmín drcený
- 1 ks
- Koriandr čerstvý
- 1 ks
- Limetka
- 150 g
- Mouka kukuřičná
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 2 kávová lžička
- Oregano sušené
- 1 ks
- Salát hlávkový
- 1 ks
- Salsa rajčatová
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 120 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut. |
2 | V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky. |
3 | Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé. |
4 | K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme. |
5 | Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 301 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 11 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 82,5 mg |
Draslík | 113,4 mg |
Sodík | 71,5 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 53,5 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,4 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,0 mg |
Komentáře a hodnocení