Tacos s trhaným hovězím

Celkový čas:
120 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
450 g
Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička
Kmín drcený
1 ks
Koriandr čerstvý
1 ks
Limetka
150 g
Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
2 kávová lžička
Oregano sušené
1 ks
Salát hlávkový
1 ks
Salsa rajčatová
0,5 kávová lžička
Sůl
120 ml
Voda pitná

Postup

1

Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.

2

V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.

3

Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.

4

K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.

5

Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 301 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 26 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 82,5 mg
Draslík 113,4 mg
Sodík 71,5 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 53,5 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,4 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz