Ossobuco na zelenině
- Celkový čas:
- 120 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 100 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 g
- Celer bulvový
- 2 ks
- Celer řapíkatý
- 3 stroužek
- Česnek
- 3 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Citronová kůra
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 ks
- Mrkev kořen
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 420 ml
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks
- Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1200 g
- Telecí nožičky
- 1 ks
- Tymián čerstvý
- 125 ml
- Víno červené
- 200 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. |
2 | Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme. |
3 | Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 579 kcal |
Bílkoviny | 64 g |
Sacharidy | 32 g |
Tuky | 363 g |
Uhlovodany | 20 g |
Cholesterol | 227,5 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 830,3 mg |
Vláknina | 21 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 40,6 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,3 mg |
Komentáře a hodnocení