Ossobuco na zelenině

Celkový čas:
120 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
100 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Celer bulvový
2 ks
Celer řapíkatý
3 stroužek
Česnek
3 ks
Cibule
1 kávová lžička
Citronová kůra
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks
Mrkev kořen
3 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
420 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks
Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička
Sůl
1200 g
Telecí nožičky
1 ks
Tymián čerstvý
125 ml
Víno červené
200 ml
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.

2

Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.

3

Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 579 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 32 g
Tuky 363 g
Uhlovodany 20 g
Cholesterol 227,5 mg
Draslík 2 g
Sodík 830,3 mg
Vláknina 21 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 40,6 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz