Opékaný kapr
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Bobkový list
- 1 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 600 g
- Kapr obecný
- 40 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks
- Nové koření celé
- 50 ml
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 špetka
- Tymián sušený
Postup
1 | Omyté porce kapra vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a proložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí a kořením. Necháme proležet asi 2 hodiny. |
2 | Potom odstraníme cibuli a koření, maso osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Porce po obou stranách zvolna opékáme na rozehřátém oleji. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 260 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 11 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 99,0 mg |
Draslík | 541,9 mg |
Sodík | 268,4 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,9 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,2 mg |
Komentáře a hodnocení