Opékaný kapr

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Bobkový list
1 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Citronová šťáva
600 g
Kapr obecný
40 g
Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks
Nové koření celé
50 ml
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Sůl
1 špetka
Tymián sušený

Postup

1

Omyté porce kapra vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a proložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí a kořením. Necháme proležet asi 2 hodiny.

2

Potom odstraníme cibuli a koření, maso osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Porce po obou stranách zvolna opékáme na rozehřátém oleji.

3

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 260 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 10 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 99,0 mg
Draslík 541,9 mg
Sodík 268,4 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,9 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz