Vepřové kotlety plněné játry
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 150 g
- Játra vepřová
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 50 g
- Sádlo škvařené
- 25 g
- Slanina vepřová
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 4 ks
- Vepřové kotlety
Postup
1 | Kotlety omyjeme a do každé prořízneme kapsu. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra. Osmažíme je doměkka, potom osolíme a opepříme. |
3 | Připravenými játry naplníme kapsy v kotletách a upevníme párátky. Kotlety osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. |
4 | Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme kotlety a po obou stranách je opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme horkou vodou. |
5 | Podáváme s rýží. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 264 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 186,2 mg |
Draslík | 501,7 mg |
Sodík | 334,6 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 8 g |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,5 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 9,5 mg |
Komentáře a hodnocení