Fazolová polévka s uzeným masem
- Celkový čas:
- 85 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 500 g
- Fazole bílé
- 0,5 kávová lžička
- Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 500 g
- Vepřový bok uzený
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Omytý uzený bok uvaříme doměkka. |
2 | Den předem namočené fazole necháme přejít varem ve vodě, ve které se namáčely. Potom vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z uzeného bůčku. Uvařený bok vyjmeme a přikryjeme pokličkou. |
3 | K fazolím přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a vaříme doměkka. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 666 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 78 g |
Tuky | 21 g |
Uhlovodany | 78 g |
Cholesterol | 58,8 mg |
Draslík | 3 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 39 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,8 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,1 mg |
Komentáře a hodnocení