Fazolová polévka s uzeným masem

Celkový čas:
85 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
500 g
Fazole bílé
0,5 kávová lžička
Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce
Petržel - nať
2 kávová lžička
Sůl
500 g
Vepřový bok uzený
2 l
Voda pitná

Postup

1

Omytý uzený bok uvaříme doměkka.

2

Den předem namočené fazole necháme přejít varem ve vodě, ve které se namáčely. Potom vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z uzeného bůčku. Uvařený bok vyjmeme a přikryjeme pokličkou.

3

K fazolím přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a vaříme doměkka. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 666 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 78 g
Tuky 21 g
Uhlovodany 78 g
Cholesterol 58,8 mg
Draslík 3 g
Sodík 2 g
Vláknina 39 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,8 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz