Makedonské roštěnky

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Cibule
600 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
500 ml
Jogurt bílý
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a mírně posypeme hladkou moukou. Maso rychle opečeme po obou stranách na oleji.

2

Oloupanou cibuli umeleme a na lžíci oleje osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme opečené roštěnky i s výpekem a opékáme je v cibuli doměkka. Potom přilijeme rozmíchaný jogurt (nebo kyselé mléko), podle chuti přisolíme a dusíme ještě 5 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 598 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 21 g
Tuky 40 g
Uhlovodany 20 g
Cholesterol 103,4 mg
Draslík 901,7 mg
Sodík 341,0 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 11,8 mg
Vitamín E 1,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz