Makedonské roštěnky
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Cibule
- 600 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 500 ml
- Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a mírně posypeme hladkou moukou. Maso rychle opečeme po obou stranách na oleji. |
2 | Oloupanou cibuli umeleme a na lžíci oleje osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme opečené roštěnky i s výpekem a opékáme je v cibuli doměkka. Potom přilijeme rozmíchaný jogurt (nebo kyselé mléko), podle chuti přisolíme a dusíme ještě 5 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 598 kcal |
Bílkoviny | 37 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 40 g |
Uhlovodany | 20 g |
Cholesterol | 103,4 mg |
Draslík | 901,7 mg |
Sodík | 341,0 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,8 mg |
Vitamín E | 1,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,6 mg |
Komentáře a hodnocení