Hovězí vývar se šunkou a žloutky
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 l
- Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 150 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 50 g
- Šunka dušená
- 3 ks
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | V hrnku rozšleháme smetanu se žloutky, vložíme do horké vodní lázně a za stálého šlehání zahříváme. Po troškách přiléváme horký vývar a šleháme dále do zhoustnutí - voda v lázni nesmí vřít, aby se žloutky nesrazily. |
2 | Na talíře rozdělíme na kostičky nakrájenou šunku a přelijeme ji horkou polévkou. Ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 173 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 298,9 mg |
Draslík | 193,4 mg |
Sodík | 670,9 mg |
Vláknina | 150,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,7 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 38,8 mg |
Komentáře a hodnocení