Polévka s knedlíčky z mletého masa
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 35 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,3 ks
- Celer bulvový
- 2 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Citronová šťáva
- 300 g
- Hovězí maso mleté
- 0,5 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 ks
- Mrkev kořen
- 1 ks
- Petržel kořen
- 3 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 100 g
- Rýže loupaná
- 2 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.) |
2 | Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži. |
3 | Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká. |
4 | Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 302 kcal |
Bílkoviny | 21 g |
Sacharidy | 40 g |
Tuky | 349 g |
Uhlovodany | 29 g |
Cholesterol | 46,5 mg |
Draslík | 655,5 mg |
Sodík | 483,3 mg |
Vláknina | 16 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 60,9 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,1 mg |
Komentáře a hodnocení