Polévka s knedlíčky z mletého masa

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
35 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
0,3 ks
Celer bulvový
2 ks
Cibule
1 kávová lžička
Citronová šťáva
300 g
Hovězí maso mleté
0,5 polévková lžíce
Kopr čerstvý
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks
Mrkev kořen
1 ks
Petržel kořen
3 polévková lžíce
Petržel - nať
100 g
Rýže loupaná
2 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.)

2

Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži.

3

Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká.

4

Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 302 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 40 g
Tuky 349 g
Uhlovodany 29 g
Cholesterol 46,5 mg
Draslík 655,5 mg
Sodík 483,3 mg
Vláknina 16 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 60,9 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz