Tetina polévka

Celkový čas:
140 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
120 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Bobkový list
1 ks
Celer řapíkatý
2 ks
Cibule
200 g
Ječné kroupy
2 ks
Karotka
2 ks
Petržel - nať
500 g
Skopová krkovička
1 kávová lžička
Sůl
3 l
Voda pitná

Postup

1

Do hrnce vložíme skopovou krkovičku, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme celkem asi dvě hodiny. Asi po hodině přidáme do vývaru kroupy, karotku, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list a část petrželové nati.

2

Po uvaření vývar scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Zpátky vrátíme i kroupy a pokrájenou karotku. Posypeme posekanou petrželovou natí a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 223 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 19 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 298,9 mg
Sodík 154,2 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,9 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz