Tetina polévka
- Celkový čas:
- 140 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 120 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Bobkový list
- 1 ks
- Celer řapíkatý
- 2 ks
- Cibule
- 200 g
- Ječné kroupy
- 2 ks
- Karotka
- 2 ks
- Petržel - nať
- 500 g
- Skopová krkovička
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 3 l
- Voda pitná
Postup
1 | Do hrnce vložíme skopovou krkovičku, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme celkem asi dvě hodiny. Asi po hodině přidáme do vývaru kroupy, karotku, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list a část petrželové nati. |
2 | Po uvaření vývar scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Zpátky vrátíme i kroupy a pokrájenou karotku. Posypeme posekanou petrželovou natí a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 223 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 19 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 298,9 mg |
Sodík | 154,2 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,9 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,0 mg |
Komentáře a hodnocení