Francouzské bagety

Celkový čas:
250 minut
Doba přípravy:
210 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Droždí sušené
850 g
Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce
Sůl
450 ml
Voda pitná

Postup

1

Plech vyložíme pečícím papírem.

2

V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny.

3

Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Nutriční hodnoty

Kalorie 388 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 79 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 566,8 mg
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 13,2 mg
Sodík 245,2 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz