Francouzské bagety
- Celkový čas:
- 250 minut
- Doba přípravy:
- 210 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Droždí sušené
- 850 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce
- Sůl
- 450 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny. |
3 | Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 388 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 79 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 566,8 mg |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 13,2 mg |
Sodík | 245,2 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení