Srbský ajvar

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
50 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
9 ks
Česnek
2 polévková lžíce
Citronová šťáva
2 ks
Lilek
1,5 dl
Olej slunečnicový
5 ks
Paprika červená
5 ks
Paprika zelená
2 kávová lžička
Pepř bílý
0,5 polévková lžíce
Sůl

Postup

1

Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.

2

Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.

3

Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.

4

Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.

Nutriční hodnoty

Kalorie 340 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 17 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 539,9 mg
Sodík 202,3 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 152,0 mg
Vitamín E 14,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz