Srbský ajvar
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 50 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 9 ks
- Česnek
- 2 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 2 ks
- Lilek
- 1,5 dl
- Olej slunečnicový
- 5 ks
- Paprika červená
- 5 ks
- Paprika zelená
- 2 kávová lžička
- Pepř bílý
- 0,5 polévková lžíce
- Sůl
Postup
1 | Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut. |
2 | Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy. |
3 | Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti. |
4 | Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 340 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 32 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 539,9 mg |
Sodík | 202,3 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 152,0 mg |
Vitamín E | 14,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,0 mg |
Komentáře a hodnocení