Omeleta nadívaná kuřecími játry

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
25 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl
6 ks
Vejce slepičí
20 ml
Bešamel
150 g
Játra kuřecí
25 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
20 g
Petržel kudrnka
1 špetka
Sůl
40 ml
Víno bílé
180 g
Chléb pšeničný (bílý)

Postup

1

Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně.

3

V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou.

4

Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba.

Nutriční hodnoty

Kalorie 472 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 33 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 33 g
Cholesterol 674,1 mg
Draslík 389,8 mg
Sodík 789,6 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 6 g
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 17,9 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 18,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz