Omeleta nadívaná kuřecími játry
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 25 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
- 6 ks
- Vejce slepičí
- 20 ml
- Bešamel
- 150 g
- Játra kuřecí
- 25 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 20 g
- Petržel kudrnka
- 1 špetka
- Sůl
- 40 ml
- Víno bílé
- 180 g
- Chléb pšeničný (bílý)
Postup
1 | Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně. |
3 | V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou. |
4 | Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 472 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 33 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 33 g |
Cholesterol | 674,1 mg |
Draslík | 389,8 mg |
Sodík | 789,6 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 6 g |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 17,9 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 18,9 mg |
Komentáře a hodnocení