Kapr na červeném víně

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
20 g
Celer - nať
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
5 g
Jíška instantní
1200 g
Kapr obecný
20 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
15 g
Petržel kudrnka
1 kávová lžička
Sardelová pasta
1 kávová lžička
Sůl
5 g
Tymián čerstvý
500 ml
Víno červené

Postup

1

Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.

2

Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 371 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 5 g
Tuky 15 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 136,0 mg
Draslík 822,9 mg
Sodík 233,0 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 9,7 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz