Kapr na červeném víně
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 20 g
- Celer - nať
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 5 g
- Jíška instantní
- 1200 g
- Kapr obecný
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 15 g
- Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička
- Sardelová pasta
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 5 g
- Tymián čerstvý
- 500 ml
- Víno červené
Postup
1 | Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut. |
2 | Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 371 kcal |
Bílkoviny | 36 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 15 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 136,0 mg |
Draslík | 822,9 mg |
Sodík | 233,0 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,7 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,0 mg |
Komentáře a hodnocení