Makedonská směs s majonézou

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
150 g
Brukev řepka
100 g
Fazolové lusky zelené
100 g
Hrášek
200 g
Majonéza
250 g
Mrkev kořen
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl
3 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Mrkev a brukev oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pokrájíme na menší kousky.

2

Hrášek vyloupeme z lusků a necháme 3 minuty zprudka vařit. Poté vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Stejným způsobem uvaříme i zbytek zeleniny, každý druh zvlášť.

3

Uvařenou zeleninu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme dle chuti.

4

Směs je určena k rychlé konzumaci. Podáváme zdobené majonézou a vařenými vajíčky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 471 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 13 g
Tuky 187 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 184,0 mg
Draslík 311,3 mg
Sodík 372,3 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 36,3 mg
Vitamín E 6,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz