Makedonská směs s majonézou
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 150 g
- Brukev řepka
- 100 g
- Fazolové lusky zelené
- 100 g
- Hrášek
- 200 g
- Majonéza
- 250 g
- Mrkev kořen
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
- 3 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Mrkev a brukev oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Hrášek vyloupeme z lusků a necháme 3 minuty zprudka vařit. Poté vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Stejným způsobem uvaříme i zbytek zeleniny, každý druh zvlášť. |
3 | Uvařenou zeleninu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme dle chuti. |
4 | Směs je určena k rychlé konzumaci. Podáváme zdobené majonézou a vařenými vajíčky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 471 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 187 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 184,0 mg |
Draslík | 311,3 mg |
Sodík | 372,3 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 36,3 mg |
Vitamín E | 6,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,6 mg |
Komentáře a hodnocení