Mozzarella plněná rajčaty a ančovičkami
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Ančovička - filety
- 60 g
- Bazalka
- 150 g
- Mozzarella
- 100 ml
- Olej olivový
- 50 g
- Olivy černé
- 30 g
- Oregano čerstvé
- 30 g
- Pažitka
- 8 g
- Pepř černý mletý
- 2 ks
- Rajčata
- 8 g
- Sůl
Postup
1 | Rajčata nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut okapat. Na poloviny opatrně rozkrojíme sýr a vydlabeme. Filety osušíme a spolu s olivami, rajčaty a sýrem nakrájíme na menší kousky. Vmícháme trochu oregana, bazalku, pažitku, 3 lžíce oleje a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme poloviny mozzarelly, posypeme zbývajícími bylinkami, zakápneme zbytekm oleje a dáme na chvilku do lednice. Servírujeme s opečeným toastem nebo čerstvou bagetou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 565 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 119,6 mg |
Draslík | 815,3 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,5 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,8 mg |
Komentáře a hodnocení