Mozzarella plněná rajčaty a ančovičkami

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Ančovička - filety
60 g
Bazalka
150 g
Mozzarella
100 ml
Olej olivový
50 g
Olivy černé
30 g
Oregano čerstvé
30 g
Pažitka
8 g
Pepř černý mletý
2 ks
Rajčata
8 g
Sůl

Postup

1

Rajčata nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut okapat. Na poloviny opatrně rozkrojíme sýr a vydlabeme. Filety osušíme a spolu s olivami, rajčaty a sýrem nakrájíme na menší kousky. Vmícháme trochu oregana, bazalku, pažitku, 3 lžíce oleje a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme poloviny mozzarelly, posypeme zbývajícími bylinkami, zakápneme zbytekm oleje a dáme na chvilku do lednice. Servírujeme s opečeným toastem nebo čerstvou bagetou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 565 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 6 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 119,6 mg
Draslík 815,3 mg
Sodík 1 g
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 15,5 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz