Bramborové knedlíky plněné masem

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Anglická slanina
750 g
Brambory rané
1 ks
Cibule
250 g
Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce
Kerblík
1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob
40 g
Máslo čerstvé
30 g
Mouka polohrubá
1 špetka
Muškátový oříšek
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
1 špetka
Pepř černý mletý
30 g
Strouhanka
1 špetka
Sůl
100 g
Sýr smetanový tavený 45%
2 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 ks
Vejce slepičí
1 l
Voda pitná
1 ks
Žemle tuková

Postup

1

Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme okapat a potom je oloupeme a rozšťoucháme.

2

Bramborové pyré necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, mouku, strouhanku a škrob, vše osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto.

3

Housku namočíme na 10 minut do vody a dobře ji vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

4

Na pánvi rozpálíme olej a cibuli se slaninou na něm podusíme, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se nezačne maso drobit. Směs dáme do mísy a smícháme s houskou, kerblíkem, vejcem a sýrem. Osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou.

5

Z bramborového těsta vyválíme 1 cm silný čtverec. Na těsto dáme masovou směs a pomocí utěrky těsto zavineme do tvaru knedlíku, který pak nakrájíme na 2 cm silné plátky.

6

Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené knedlíky z obou stran osmažíme dokřupava. Podáváme s čerstvým salátem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 593 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 59 g
Tuky 30 g
Uhlovodany 14 g
Cholesterol 305,7 mg
Draslík 408,2 mg
Sodík 294,5 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 511,7 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,8 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 16,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz