Bramborové knedlíky plněné masem
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Anglická slanina
- 750 g
- Brambory rané
- 1 ks
- Cibule
- 250 g
- Hovězí maso mleté
- 1 polévková lžíce
- Kerblík
- 1 kávová lžička
- Maizena - kukuřičný škrob
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 30 g
- Mouka polohrubá
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 30 g
- Strouhanka
- 1 špetka
- Sůl
- 100 g
- Sýr smetanový tavený 45%
- 2 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 1 l
- Voda pitná
- 1 ks
- Žemle tuková
Postup
1 | Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme okapat a potom je oloupeme a rozšťoucháme. |
2 | Bramborové pyré necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, mouku, strouhanku a škrob, vše osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto. |
3 | Housku namočíme na 10 minut do vody a dobře ji vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a cibuli se slaninou na něm podusíme, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se nezačne maso drobit. Směs dáme do mísy a smícháme s houskou, kerblíkem, vejcem a sýrem. Osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. |
5 | Z bramborového těsta vyválíme 1 cm silný čtverec. Na těsto dáme masovou směs a pomocí utěrky těsto zavineme do tvaru knedlíku, který pak nakrájíme na 2 cm silné plátky. |
6 | Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené knedlíky z obou stran osmažíme dokřupava. Podáváme s čerstvým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 593 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 59 g |
Tuky | 30 g |
Uhlovodany | 14 g |
Cholesterol | 305,7 mg |
Draslík | 408,2 mg |
Sodík | 294,5 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 511,7 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,8 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 16,1 mg |
Komentáře a hodnocení