Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
1 ks
Citrony
100 g
Losos uzený
75 g
Máslo čerstvé
9 polévková lžíce
Olej olivový
25 g
Ořechy vlašské
40 g
Šalotka
10 g
Šalvěj čerstvá
5 g
Sůl
50 g
Sýr Parmezán
400 g
Těstoviny Ravioli
4 l
Voda pitná

Postup

1

Uvedeme do varu dostatečné množství vody a výrazně ji osolíme. Přidáme polovinu snítek šalvěje, těstoviny a uvaříme je al dente.

2

Zbývající šalvějové lístky natrháme nahrubo. Zahřejeme polovinu ořechového oleje a osmažíme na něm jemně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme šalvějové lístky a hrubě nasekané ořechy. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z poloviny plodu nastrouháme k ořechům. Vymačkáme šťávu, smícháme ji se zbývajícím olejem a máslem a přidáme k ořechové směsi.

3

Uzeného lososa nakrájíme na úzké proužky.

4

Scedíme těstoviny, přelijeme je horkým ochuceným máslem a smícháme s proužky uzené ryby. Čerstvě nastrouhaný parmazán podáváme zvlášť.

Nutriční hodnoty

Kalorie 603 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 27 g
Tuky 46 g
Uhlovodany 27 g
Cholesterol 150,8 mg
Draslík 359,1 mg
Sodík 1 g
Vláknina 7 g
Vitamín A 407,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 21,3 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 22,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz