Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Citrony
- 100 g
- Losos uzený
- 75 g
- Máslo čerstvé
- 9 polévková lžíce
- Olej olivový
- 25 g
- Ořechy vlašské
- 40 g
- Šalotka
- 10 g
- Šalvěj čerstvá
- 5 g
- Sůl
- 50 g
- Sýr Parmezán
- 400 g
- Těstoviny Ravioli
- 4 l
- Voda pitná
Postup
1 | Uvedeme do varu dostatečné množství vody a výrazně ji osolíme. Přidáme polovinu snítek šalvěje, těstoviny a uvaříme je al dente. |
2 | Zbývající šalvějové lístky natrháme nahrubo. Zahřejeme polovinu ořechového oleje a osmažíme na něm jemně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme šalvějové lístky a hrubě nasekané ořechy. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z poloviny plodu nastrouháme k ořechům. Vymačkáme šťávu, smícháme ji se zbývajícím olejem a máslem a přidáme k ořechové směsi. |
3 | Uzeného lososa nakrájíme na úzké proužky. |
4 | Scedíme těstoviny, přelijeme je horkým ochuceným máslem a smícháme s proužky uzené ryby. Čerstvě nastrouhaný parmazán podáváme zvlášť. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 603 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 46 g |
Uhlovodany | 27 g |
Cholesterol | 150,8 mg |
Draslík | 359,1 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 407,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 21,3 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 22,2 mg |
Komentáře a hodnocení