Petrohradský bažant
- Celkový čas:
- 85 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 70 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Bažant obecný
- 500 ml
- Čaj zelený
- 450 g
- Hrozinky
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 40 g
- Ořechy vlašské
- 1 ks
- Pomeranče
- 150 ml
- Pomerančová šťáva
- 5 g
- Šalvěj čerstvá
- 5 g
- Sůl
- 75 ml
- Vývar drůbeží
Postup
1 | Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený. |
2 | Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme. |
3 | Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 044 kcal |
Bílkoviny | 63 g |
Sacharidy | 114 g |
Tuky | 39 g |
Uhlovodany | 114 g |
Cholesterol | 189,5 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 656,3 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 2,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 61,7 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 16,8 mg |
Komentáře a hodnocení