Petrohradský bažant

Celkový čas:
85 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
70 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Bažant obecný
500 ml
Čaj zelený
450 g
Hrozinky
40 g
Máslo čerstvé
40 g
Ořechy vlašské
1 ks
Pomeranče
150 ml
Pomerančová šťáva
5 g
Šalvěj čerstvá
5 g
Sůl
75 ml
Vývar drůbeží

Postup

1

Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.

2

Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.

3

Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 044 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 114 g
Tuky 39 g
Uhlovodany 114 g
Cholesterol 189,5 mg
Draslík 2 g
Sodík 656,3 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 2,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 61,7 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 16,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz