Guláš pochoutkový
- Celkový čas:
- 130 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 100 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Brambory vařené
- 500 g
- Cibule
- 300 g
- Hovězí kližka
- 300 g
- Králičí maso
- 50 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 40 g
- Sádlo škvařené
- 150 g
- Slanina vepřová
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 300 g
- Vepřová plec
- 250 ml
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky. |
2 | V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 786 kcal |
Bílkoviny | 43 g |
Sacharidy | 39 g |
Tuky | 51 g |
Uhlovodany | 32 g |
Cholesterol | 131,0 mg |
Draslík | 987,0 mg |
Sodík | 912,6 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,8 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,5 mg |
Komentáře a hodnocení