Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 60 g
- Cibule
- 6 g
- Kerblík
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 40 ml
- Mléko polotučné
- 60 g
- Paprika červená
- 1 špetka
- Pepř cayenský
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 6 g
- Petržel kudrnka
- 1 špetka
- Sůl
- 90 g
- Tykev
- 8 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli. |
2 | Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky. |
3 | Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř. |
4 | Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit. |
5 | Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu. |
6 | Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme. |
7 | Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 281 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 506,7 mg |
Draslík | 349,3 mg |
Sodík | 224,3 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 26,9 mg |
Vitamín E | 1,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 16,7 mg |
Komentáře a hodnocení