Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
60 g
Cibule
6 g
Kerblík
50 g
Máslo čerstvé
40 ml
Mléko polotučné
60 g
Paprika červená
1 špetka
Pepř cayenský
1 špetka
Pepř černý mletý
6 g
Petržel kudrnka
1 špetka
Sůl
90 g
Tykev
8 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli.

2

Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky.

3

Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř.

4

Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit.

5

Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu.

6

Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme.

7

Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 281 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 5 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 506,7 mg
Draslík 349,3 mg
Sodík 224,3 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 26,9 mg
Vitamín E 1,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 16,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz