Sépiové chilli s nudlemi

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Celer bulvový
0,5 kávová lžička
Chilli koření mleté
1 ks
Cibule červená
1 kávová lžička
Cukr krupice
55 g
Hrachové lusky
1 hrst
Koriandr čerstvý
1 ks
Mrkev kořen
85 g
Nudle skleněné
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Olej sezamový
1 polévková lžíce
Omáčka sójová
1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová
680 g
Sépie
1 špetka
Sůl
125 ml
Vývar drůbeží
3 ks
Zázvor celý

Postup

1

Připravíme sépie: hlavu odstraníme a vyhodíme, chapadélka okrájíme, z těla vyjmeme průsvitný trn a sloupneme povrchovou vrstvičku kůže. Do masa vetřeme špetku soli a důkladně opláchneme proudem vody. Zpracovaná tělíčka nakrájíme na kroužky nebo plátky.

2

V hliněném hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno pokrájený zázvor, česnek a cibuli, 1 - 2 minuty orestujeme. Vmícháme sépie spolu s nadrobno krájenou mrkví i celerem, přidáme hrachové lusky (konce odřízneme) a vaříme, dokud se sépie nezačnou kroutit. Ochutíme solí, cukrem, přidáme mleté chilli, promícháme, přemístíme do mísy a odložíme stranou.

3

Nudle namočíme předem do teplé vody, po změknutí scedíme a vsypeme do hliněného hrnce. Zalijeme vývarem, sójovou i ústřicovou omáčkou, zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Poté přidáme sépie a zeleninu, pod pokličkou vaříme dalších 5 - 10 minut. Na závěr okořeníme.

4

Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 341 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 37 g
Tuky 89 g
Uhlovodany 34 g
Cholesterol 190,4 mg
Draslík 1 g
Sodík 996,7 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 24,5 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz