Drůbeží nákyp se žampiony
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Cibule
- 600 g
- Drůbeží maso
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 120 g
- Rajčata
- 15 g
- Sůl
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 80 g
- Žampiony - sterilované
Postup
1 | Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. |
2 | Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut. |
3 | Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 379 kcal |
Bílkoviny | 38 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 371,3 mg |
Draslík | 195,1 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,7 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,7 mg |
Komentáře a hodnocení