Drůbeží nákyp se žampiony

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Cibule
600 g
Drůbeží maso
20 g
Máslo čerstvé
2 špetka
Pepř černý mletý
120 g
Rajčata
15 g
Sůl
4 ks
Vejce slepičí
80 g
Žampiony - sterilované

Postup

1

Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

2

Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut.

3

Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Nutriční hodnoty

Kalorie 379 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 4 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 371,3 mg
Draslík 195,1 mg
Sodík 2 g
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,7 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz