Holubí maso s žampiony

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
35 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
400 g
Bramborová kaše
60 g
Cibule
1000 g
Holoubata
1 špetka
Kmín drcený
50 g
Máslo čerstvé
10 g
Paprika mletá sladká
5 g
Pažitka
2 špetka
Pepř černý mletý
10 g
Sůl
300 ml
Vývar drůbeží
200 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Budeme potřebovat dvě holoubata, která vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme maso, posypeme solí, pepřem, špetkou kmínu a orestujeme. Přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zasypeme lžičkou mleté papriky, podlijeme vývarem, vsypeme pažitku a dusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří.

3

Masovou směs upravíme na talíře a jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Nutriční hodnoty

Kalorie 674 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 22 g
Tuky 35 g
Uhlovodany 22 g
Cholesterol 251,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 2 g
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 28,7 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 26,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz