Holubí maso s žampiony
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 35 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 400 g
- Bramborová kaše
- 60 g
- Cibule
- 1000 g
- Holoubata
- 1 špetka
- Kmín drcený
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 10 g
- Paprika mletá sladká
- 5 g
- Pažitka
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 10 g
- Sůl
- 300 ml
- Vývar drůbeží
- 200 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Budeme potřebovat dvě holoubata, která vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme maso, posypeme solí, pepřem, špetkou kmínu a orestujeme. Přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zasypeme lžičkou mleté papriky, podlijeme vývarem, vsypeme pažitku a dusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. |
3 | Masovou směs upravíme na talíře a jako příloha je vhodná bramborová kaše. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 674 kcal |
Bílkoviny | 49 g |
Sacharidy | 22 g |
Tuky | 35 g |
Uhlovodany | 22 g |
Cholesterol | 251,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 28,7 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 26,2 mg |
Komentáře a hodnocení