Salát z lilků a rajčat s česnekem
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bazalka
- 6 stroužek
- Česnek
- 4 ks
- Chilli paprička
- 2 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Kapary
- 2 ks
- Lilek
- 2 dl
- Olej olivový extra panenský
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 6 ks
- Rajčata
- 10 ks
- Rajčata Cherry
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Poté je vložíme do osolené studené vody a necháme je tam 20 minut. Po vyjmutí z vody necháme lilky okapat a osušíme je. |
2 | Na pánvi rozpálíme 6 lžic olivového oleje a lilky na něm dozlatova opečeme. Po vyjmutí z pánve necháme lilky okapat na papírové utěrce, osolíme, opepříme a udržujeme teplé. |
3 | Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a zbytků po stopkách, nakrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a rozpůlíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na klínky. Cherry rajčátka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme zbytků po stopkách. Chilli papričky omyjeme. |
4 | Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a dozlatova na něm osmahneme cibuli a česnek. Potom přidáme cherry rajčata a chilli papričky, krátce opečeme. Bazalku omyjeme a lístky natrháme. |
5 | Na mísu upravíme lilky, rajčata, cibuli, česnek, cherry rajčata, chilli papričky a lístky bazalky, posypeme kapary. Vše osolíme, opepříme a zakápneme 2 lžícemi oleje. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 557 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 24 g |
Tuky | 53 g |
Uhlovodany | 24 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 897,3 mg |
Sodík | 80,1 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 56,4 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,3 mg |
Komentáře a hodnocení