Roštěná po orientálsku

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
10 g
Česnek
100 g
Cibule
1500 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
500 ml
Hovězí vývar základní
100 g
Máslo čerstvé
100 g
Paprika sterilovaná
1 g
Pepř černý mletý
200 g
Protlak rajčatový
30 g
Sůl
100 g
Tuk
100 ml
Víno červené
20 g
Worcester (worcesterská omáčka)
100 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.

3

Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.

4

Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 552 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 8 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 107,0 mg
Draslík 596,7 mg
Sodík 2 g
Vláknina 875,0 mg
Vitamín A 0,5 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,4 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz