Roštěná po orientálsku
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 10 g
- Česnek
- 100 g
- Cibule
- 1500 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 500 ml
- Hovězí vývar základní
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 100 g
- Paprika sterilovaná
- 1 g
- Pepř černý mletý
- 200 g
- Protlak rajčatový
- 30 g
- Sůl
- 100 g
- Tuk
- 100 ml
- Víno červené
- 20 g
- Worcester (worcesterská omáčka)
- 100 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme. |
3 | Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem. |
4 | Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 552 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 107,0 mg |
Draslík | 596,7 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 875,0 mg |
Vitamín A | 0,5 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,4 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 13,6 mg |
Komentáře a hodnocení