Tortilla se zelenou paprikou

Celkový čas:
85 minut
Doba přípravy:
50 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
700 g
Brambory
1 ks
Cibule
5 polévková lžíce
Olej olivový
1 ks
Paprika zelená
1 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Šalvěj čerstvá
1 špetka
Sůl
8 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Šalvěj omyjeme, lístky natrháme, na jemno nasekáme.

2

Na pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a opečeme na něm brambory s cibulí. Po 10 minutách opékání přidáme papriku a ještě dalších 10 minut pečeme.

3

Vajíčka rozšleháme a přilijeme ke směsi brambor, cibule a papriky. Vše osolíme, opepříme, přidáme šalvěj. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme bramborovou směs a pečeme na středním ohni asi 8 minut. Potom tortillu obrátíme a pečeme dalších 6 minut z druhé strany. Tortillu vyjmeme a před podáváním ji nakrájíme na dílky jako dort.

Nutriční hodnoty

Kalorie 353 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 26 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 26 g
Cholesterol 490,7 mg
Draslík 949,0 mg
Sodík 239,6 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 36,0 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz