Tortilla se zelenou paprikou
- Celkový čas:
- 85 minut
- Doba přípravy:
- 50 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 700 g
- Brambory
- 1 ks
- Cibule
- 5 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 ks
- Paprika zelená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Šalvěj čerstvá
- 1 špetka
- Sůl
- 8 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Šalvěj omyjeme, lístky natrháme, na jemno nasekáme. |
2 | Na pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a opečeme na něm brambory s cibulí. Po 10 minutách opékání přidáme papriku a ještě dalších 10 minut pečeme. |
3 | Vajíčka rozšleháme a přilijeme ke směsi brambor, cibule a papriky. Vše osolíme, opepříme, přidáme šalvěj. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme bramborovou směs a pečeme na středním ohni asi 8 minut. Potom tortillu obrátíme a pečeme dalších 6 minut z druhé strany. Tortillu vyjmeme a před podáváním ji nakrájíme na dílky jako dort. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 353 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 26 g |
Cholesterol | 490,7 mg |
Draslík | 949,0 mg |
Sodík | 239,6 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 36,0 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,0 mg |
Komentáře a hodnocení