Zavařená kukuřice
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 100 g
- Cukr krupice
- 3 kg
- Kukuřice
- 2 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 2 g
- Pepř černý celý
- 30 g
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit. |
2 | Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr. Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř. |
3 | Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem. |
4 | Sklenice uzavřeme a podle běžného postupu zavaříme. |
5 | Zavařené kukuřice necháme uskladněné v chladné a tmavé místnosti. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 2 374 kcal |
Bílkoviny | 60 g |
Sacharidy | 395 g |
Tuky | 68 g |
Uhlovodany | 395 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 44,0 mg |
Sodík | 3 g |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,2 mg |
Komentáře a hodnocení